Q&A trouwreportages

Hoeveel foto’s kunnen we verwachten van een huwelijksreportage?

Op een huwelijk schiet ik meestal tussen de 1500 en 2000 foto’s op 12 uur Dus afhankelijk va hoe lang jullie mij inhuren, zal de oplage verschillen. Uit alle foto’s maak ik een selectie, alle dubbele foto’s gaan er uit, maar ook een deel slecht belichte foto’s of diegene die geen bijdrage hebben. Bv. veel ruggen van de gasten op de foto. Meestal blijft er dan een 70% over na 12 uur fotograferen, deze worden bewerkt en afgeleverd in kleur en zwart-wit.

Wanneer lever je de reportage af?

Tijdens de eerste week na jullie huwelijk, ontvangen jullie al enkele foto’s om een beetje na te genieten van het feest. Alle andere beelden worden ten laatste 4 maanden na de huwelijksdag afgeleverd. We werken met deze levertermijn omdat Studio LRN mijn bijberoep is en ik niet de fulltime focus op het bewerking-proces kan leggen als fulltime fotografen.

Hoe worden de foto’s ontvangen?

Ik werk met een online-galerij waar de foto’s ingeladen zijn. Jullie ontvangen een link met paswoord en kunnen vanuit de galerij alle foto’s downloaden in hoge kwaliteit. De link kan ook gedeeld worden met familie en vrienden.
Daarnaast maak ik ook een slideshow met een ruime selectie van 150 foto’s op een persoonlijke usb-stick. En een stoefboekje met enkele foto’s van de koppelsessie.

Is een foto-album in de prijs inbegrepen?

Nee, foto-albums zitten niet inbegrepen in de standaard reportages, maar kunnen wel op maat gemaakt worden voor jullie. Dit is een bijkomende dienst, voor zij die het wensen.

Kunnen we bepaalde wensen doorgeven?

Natuurlijk kan dit, ik denk bijvoorbeeld aan een moment waar familiefoto’s gemaakt worden. Of detail-shots van kledij, .. Dat is allemaal bespreekbaar in onze ontmoeting.

Worden onze foto’s achteraf gebruikt op Facebook, website of Instagram?

Dit gebeurt in samenspraak met jullie, maar als fotograaf toon ik graag mijn werk. Waar ik net zoals jullie fier ben op de beelden die ik maakte op jullie dag. Er kunnen hierom afspraken gemaakt worden.
Indien jullie hiermee akkoord zijn, dan zal er een blogpost gemaakt worden over jullie trouwdag. En voornamelijk de koppelfoto’s gebruikt worden in andere sociale media.

 

Mochten er nog meer vragen zijn, stel ze gerust via mail!